2.Wykonanie kremu chalwowego:
Margaryne utrzec z cukrem pudrem na puch dodac chalwe nadal upierając do jednolitej masy.
3.Wykonanie masy kawowej :
Jajka ubic na parze z cukrem pudrem do bialosci. Dodac kawe rozpuszczalna ubijac przez chwile . Pozniej odstawic i ubijac na zimno az zgestnieje.
4.Wykonanie masy do wykonczenia tortu:
Maslo ucieramy z cukrem pudrem na puch .Tym wykanczamy caly tort .
5.Przygotowujemy polewe na tort aby powstaly sopelki (czyli Drip -cake )
Czekolade gorzka łamiemy. Śmietane podgrzewamy prawie do momentu zewrzenia . Wrzucamy czekolade polamana mieszamy az sie polaczy ze śmietaną. Odstawiamy aby lekko sie ostudzila. Schladzamy dobrze tort.
6.Polewe wylewamy na srodek tortu i rozprowadzamy lyzeczka po bokacha aby splynela i powstaly tzw. Sopelki . Na koniec dekoracja czekoladkami i innymi dodatkami. Wedlug uznani
Komentarze