Tort czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Tort czekoladowy idealny na każdą okazję , bardzo prosty w wykonaniu .

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jaj
    5 łyżek cukru
    5 łyżek mąki
    2 łyżki kakao
    łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa :
    1 masło roślinne
    1 puszka masy krówkowej
    4 łyżki kakao

    2 tabliczki gorzkiej czekolady
    rodzynki
    wódka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Tort czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczemy dwa biszkopty w małej blaszce lub tortownicy.
    Masa:
    Masło roślinne ucieram z masą krówkową dodaje kakao . A na sam koniec dodaje posiekana tabliczkę czekolady i rodzynki. ( Rodzynki moczę w wódce cała noc) .
    Do nasączenia biszkoptów robię poncz z kawy z dodatkiem wódki.
    Biszkopty przekroić na pół , uzyskamy cztery części , przykładamy masą . Na wierzch ciasta rozpuszczam tabliczkę czekolady i polewam. na tym układam owoce borówki i truskawki .

Porady

Do masy nie musowo dodawać rodzynek .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować