Hert
Dziś kolejny raz pokręciłam głową z niedowierzaniem, rzucając banalnym tekstem: ''jak ten czas leci!'' Ba nie uwierzycie, ale nawet chwilę musiałam się zastanowić, ile mój pierworodny kończy lat! Nie wiem, kiedy ten czas upłynął. Odnoszę wrażenie, jakby ktoś przewinął te 22 lata, jak kasetę magnetofonową. Jeszcze wczoraj budził mnie tupot małych stóp. Jeszcze wczoraj śmigaliśmy Hot Wheels'ami po dywanie. Jeszcze wczoraj pokazywałam mu świat. Jeszcze wczoraj ...
Dziś jestem, jak ja to mówię, mamą na emeryturze. Przyglądam się z boku, jak stawia czoła kolejnym wyzwaniom, osiąga sukcesy, jak buduje swój świat. Wspieram, motywuję, czasem doradzam. Jestem blisko, na wyciągnięcie ręki. Pysznym tortem osładzam mu to dorosłe już życie. Orzeźwiającym, nie za słodkim, bajecznie pysznym!
0 (0 ocen)
Porady
-preferuję mniej słodkie torty, dlatego nie sugerujcie się podaną ilością cukru w przepisie na kremy. Podczas przygotowywania kremów warto spróbować, czy ten stopień słodkości Wam odpowiada i jeśli zachodzi taka potrzeba można dosłodzić -zarówno śmietana, jak i serek mascarpone powinny być schłodzone -biszkopt piekę w rancie cukierniczym, więc jest na tyle wysoki, że mogę go z powodzeniem przekroić na 4 blaty. Zwykła tortownica jest zbyt niska, aby biszkopt urósł tak wysoki, by otrzymać tyle blatów. Jeśli więc używacie do pieczenia tortownicy, należy upiec dwa biszkopty
Komentarze