Tort chlebowy

4.5 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W miłym nastroju wieczornej pogawędki z przyjaciółmi kawałek tortu chlebowego jest rozkoszą dla podniebienia.

Składniki:

  • Chleb: 400 g mąki
    ● 30 g drożdży
    ● po łyżeczce soli i cukru
    ● 3 łyżki oleju
    ● szkl. wody.
    Pasta I: 25 dag twarogu
    ● 3 jajka na twardo
    ● 6 łyżek majonezu
    ● 5 łyżek śmietany 30-proc.
    ● szczypiorek, pęczek pokrojonej rzodkiewki
    ● sól, pieprz
    Pasta II: 25 dag makreli wędzonej
    ● 15 łyżek majonezu
    ● 2 łyżki musztardy
    ● 3 łyżki oleju
    ● sól
    ● pieprz
    Pasta III: 25 dag drobno pokrojonej w kostkę szynki wędzonej
    ● 15 łyżek majonezu
    ● 2 pokrojone w kostkę jajka na twardo
    ● sól, pieprz
    ● łyżka koperku.
    Dekoracja: ogórek
    ● sałata
    ● winogrona
    ● szynka w plasterkach
    ● paluszki słone
    ● cytryna
    ● pomidor
    ● jajko na twardo
    ● czarny kawior
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Szynki

Tort chlebowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników pieczemy
    chleb i przekrawamy na
    3 części.
  • 2. Z podanych składników przygotowujemy
    kolejne pasty. Części
    chleba smarujemy kolejno
    inną pastą. Przykrywamy każdą
    masę chlebem i smarujemy majonezem.
    Dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawior Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować