Tort chlebowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ta wersja tortu zaskoczyła całą moją rodzinę. Bardzo im posmakował.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 okrągły chleb żytni
    40 dkg mięsa mielonego drobiowego
    20 dkg pieczarek
    1 łyzka mąki pszennej
    1 jajko
    1 cebula
    sól.pieprz
    3 łyżki oleju
    przyprawa do mięsa drobiowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Przystawki

Tort chlebowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort chlebowy 1. Pieczarki opłukać pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelnię wlać olej wrzucić cebulę, zrumienić, dodać pieczarki, poddusić. Następnie dodać mięso, wymieszać i smażyć.
  • Tort chlebowy 2. Na samym końcu smażenia mięso popruszyć mąką, wymieszać i jeszcze smażyć. Masa powinna być zwarta.
  • Tort chlebowy 3. Chleb pokroić na równe plastry. Jajko roztrzepać . Każdy plaster chleba posmarować jajkiem z obu stron
  • Tort chlebowy 4. Równomiernie rozłożyć farsz na plastry chleba.
  • Tort chlebowy 5. Złożyć plastry, lekko przycisnąć. Gotowy chlebek umieścić w formie wysmarowanej tłuszczem . Wstawić do piekarnika na około 20 min w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować