Tort cappuccino z masą kakaową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka jaj ubić z cukrem na sztywną pianę, zmiksować z żółtkami i wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, kawą cappuccino, budyniem i posiekaną czekoladą. Masę wylać na tortownicę o średnicy 23 cm i piec 45 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Wystudzony biszkopt przekroić na 4 krążki.
2.Krem: Całe jajka ubić z cukrem na parze i wystudzić. Kakao zalać niewielką ilością wrzątku i wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce pianę z jajek, na końcu dodać kakao i spirytus.
3.Biszkopta przekroić na 4 krążki. Każdy z nich nasączać kawą i smarować masą.
Całość udekorować polewą i schłodzić.
Smacznego :)
Komentarze