Tort cappuccino

0 (0 ocen)

Delikatny i intensywny smak cappuccino :)

Składniki:

  • Na biszkopt:
    -4 jaj
    -4 łyżek wody
    -3/4 szklanka cukru
    -1/2 szklanki mąki pszennej
    -1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -1/2 szklanki cappuccino orzechowego

    Na masę:
    -1/2 L śmietany kremówki 30%
    -1 opakowanie śnieżki
    -5 łyżek cappuccino orzechowego
    -1 galaretka cytrynowa
    -2 łyżki cukru pudru

    Dekoracja:
    -bezy,starta czekolada,płatki waflowe

    Do nasączenia biszkoptu:
    -cappuccino rozpuścić w wodzie z dodatkiem spirytusu proporcje według uznania

Tort cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka ubić z cukrem na sztywno.Pod koniec dodać żółtka i wodę. Mąki wymieszać z cappuccino i proszkiem do pieczenia następnie przesiać do ubitych jajek.Delikatnie wymieszać, przelać do tortownicy piec w temperaturze 180 stopni przez około 20-30 minut.Po upieczeniu przekroić biszkopt aby były 3 placki.
  • 2. Masa:
    Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ubić śmietanę kremówkę z cukrem pudrem na sztywno pod koniec dodać śnieżkę cappuccino i tężejącą galaretkę.Biszkopty nasączyć i przekładać masą. Włożyć do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy