Tort budyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1) BISZKOPT JASNY
JAJKA Z CUKREM UBIJAMY DO BIAŁOŚCI. NASTĘPNIE DODAJEMY MĄKĘ I PROSZEK DO PIECZENIA .
CIASTO PIECZEMY OK 25 MIN W TEMPERATURZE 180 STOPNI
2) BISZKOPT CIEMNY
JAJKA Z CUKREM UBIJAMY DO BIAŁOŚCI .NASTĘPNIE DODAJEMY MĄKĘ ,KAKAO I PROSZEK DO PIECZENIA.
CIASTO PIECZEMY OK 25 MIN W TEMPERATURZE 180 STOPNI
3) MASA BUDYNIOWA
ODLEWAMY TROCHĘ ZIMNEGO MLEKA I DODAJEMY DO NIEGO MĄKĘ I BUDYŃ DOKŁADNIE MIESZAMY ,RESZTĘ MLEKA ZAGOTOWAĆ Z CUKREM.DO GOTUJĄCEGO MLEKA DODAJEMY POZOSTAŁE MLEKO WSZYSTKO RAZEM DOKŁADNIE ŁĄCZYMY!!ODSTAWIĆ DO WYSTUDZENIA !!MARGARYNĘ UTRZEĆ I POŁĄCZYĆ Z BUDYNIEM .DO JEDNOLITEJ MASY DODAĆ ŻÓŁTKA ROZTARTE Z 4 ŁYŻECZKAMI CUKRU DOKŁADNIE WYMIESZAĆ .
4)MASA KAJMAKOWA
DO UTARTEJ MARGARYNY DODAĆ GOTOWĄ MASĘ KAJMAKOWĄ!!
5) OBA BISZKOPTY DZIELIMY NA POŁOWĘ I UKŁADAMY KOLEJNO JASNY BISZKOPT, MASA BUDYNIOWA, CIEMNY BISZKOPT, MASA KAJMAKOWA JASNY BISZKOPT ,MASA BUDYNIOWA I OSTATNI CIEMNY BISZKOPT . CAŁOŚĆ POKRYWAMY MASĄ BUDYNIOWĄ I DEKORUJEMY WEDŁUG UZNANIA !!!!!!!!!!!
Komentarze