TORT BUDYNIOWY

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

IDEALNIE NADAJE SIĘ NA RÓŻNEGO RODZAJU PRZYJĘCIA !!

  • 2 godz.

Składniki:

  • CIASTO!!!
    BISZKOPT JASNY :
    -8 JAJEK
    -8 ŁYŻEK CUKRU
    -8 ŁYŻEK MĄKI
    -1 ŁYŻECZKĘ PROSZKU DO PIECZENIA
    BISZKOPT CIEMNY:
    -8 JAJEK
    -8 ŁYŻEK CUKRU
    -5 ŁYŻEK MĄKI
    -3 ŁYŻKI KAKAO
    -1ŁYŻECZKĘ PROSZKU DO PIECZENIA
    MASA!!!!
    MASA BUDYNIOWA:
    -1 LITR MLEKA
    -4 ŁYŻKI MĄKI
    -5 BUDYNI ŚMIETANKOWYCH
    -2KOSTKI MARGARYNY LUB MASŁA
    -2 ŻÓŁTKA
    -1 1/2 SZKLANKI CUKRU
    -CUKIER WANILIOWY
    MASA KAJMAKOWA
    -1 KOSTKA MARGARYNY
    -1 PUSZKA MASY KAJMAKOWEJ

Tort budyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • TORT BUDYNIOWY 1. 1) BISZKOPT JASNY
    JAJKA Z CUKREM UBIJAMY DO BIAŁOŚCI. NASTĘPNIE DODAJEMY MĄKĘ I PROSZEK DO PIECZENIA .
    CIASTO PIECZEMY OK 25 MIN W TEMPERATURZE 180 STOPNI
    2) BISZKOPT CIEMNY
    JAJKA Z CUKREM UBIJAMY DO BIAŁOŚCI .NASTĘPNIE DODAJEMY MĄKĘ ,KAKAO I PROSZEK DO PIECZENIA.
    CIASTO PIECZEMY OK 25 MIN W TEMPERATURZE 180 STOPNI
    3) MASA BUDYNIOWA
    ODLEWAMY TROCHĘ ZIMNEGO MLEKA I DODAJEMY DO NIEGO MĄKĘ I BUDYŃ DOKŁADNIE MIESZAMY ,RESZTĘ MLEKA ZAGOTOWAĆ Z CUKREM.DO GOTUJĄCEGO MLEKA DODAJEMY POZOSTAŁE MLEKO WSZYSTKO RAZEM DOKŁADNIE ŁĄCZYMY!!ODSTAWIĆ DO WYSTUDZENIA !!MARGARYNĘ UTRZEĆ I POŁĄCZYĆ Z BUDYNIEM .DO JEDNOLITEJ MASY DODAĆ ŻÓŁTKA ROZTARTE Z 4 ŁYŻECZKAMI CUKRU DOKŁADNIE WYMIESZAĆ .
    4)MASA KAJMAKOWA
    DO UTARTEJ MARGARYNY DODAĆ GOTOWĄ MASĘ KAJMAKOWĄ!!
    5) OBA BISZKOPTY DZIELIMY NA POŁOWĘ I UKŁADAMY KOLEJNO JASNY BISZKOPT, MASA BUDYNIOWA, CIEMNY BISZKOPT, MASA KAJMAKOWA JASNY BISZKOPT ,MASA BUDYNIOWA I OSTATNI CIEMNY BISZKOPT . CAŁOŚĆ POKRYWAMY MASĄ BUDYNIOWĄ I DEKORUJEMY WEDŁUG UZNANIA !!!!!!!!!!!

Komentarze

Podobne przepisy