Tort budyniowo-serowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszny i bez pieczenia.

Składniki:

  • ● 1/2 l mleka
    ● 2 żółtka
    ● budyń śmietankowy
    ● 25 dag tłustego twarogu
    ● kostka margaryny
    ● niepełna 1 szkl. cukru pudru
    ● 2 łyżki kakao
    ● masło i cukier puder do formy
    ● cukier waniliowy
    ● op. małych okrągłych biszkoptów
    ● 2 łyżki dżemu morelowego
    ● orzechy włoskie

Tort budyniowo-serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Twaróg mielimy. Mieszamy z budyniem.
  • 2. Żółtka ubijamy w kąpieli wodnej. Ucieramy z margaryną i cukrami. Stopniowo dodajemy masę budyniowo-serową. Miksujemy.
  • 3. Tortownicę (śr. 22 cm) smarujemy masłem i posypujemy cukrem pudrem. Wykładamy biszkopty i połowę masy. Wciskamy po 2 biszkopty przełożone dżemem.
  • 4. Resztę masy mieszamy z kakao. Wkładamy do tortownicy, wyrównujemy wierzch. Dekorujemy resztą masy, orzechami i biszkoptami. Wstawiamy do lodówki. Przed podaniem boki ciasta posypujemy orzechami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2013

Komentarze

Podobne przepisy