Tort biszkoptowo-kokosowy z kremem kawowym.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tort bardzo delikatny,po prostu finezja,rozpływa się w ustach.Smak kawowej masy dopełnia całości smaku.Zostały mi białka z ajerkoniaku,szkoda było wyrzucić i tak powstał torcik. Bardzo polecam:)

  • 60 min

Składniki:

  • NA BISZKOPT
    • Jajka 4 szt
    • Cukier 4 łyżki
    • Pr.do pieczenia 1/2 łyżeczki
    • CIASTO KOKOSOWE
    • Białka 10 szt.
    • Kokos 10dkg
    • pr.do pieczenia 1/2 łyżeczki oraz 2 łyżki cukru pudru
    • MASA
    • Serek mascarpone
    • Śmietanka 30%
    • Śmietan-fix 1 op.
    • Kawa rozpuszczalna 8 łyżeczek
    • Cukier puder 2 łyżki lub więcej to już wg.własnego smaku
    • Alkohol 50 ml lub więcej:)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort biszkoptowo-kokosowy z kremem kawowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-07qoocu 1. Osobno upiec biszkopt,każdy ma swój sprawdzony przepis,więc nie podaję.:)
    Ciasto kokosowe-białka ubić na sztywno,dodać kokos i pr.do pieczenia i 2 łyżki cukru pudru ,piec na papierze do złotego koloru i jeszcze ciepłe zdjąć z papiera.

    Masa
    Serek mascarpone zmiksować ,osobno ubić śmietankę i dodać do serka,na koniec dać cukier puder 2 łyżki i kawę rozpuszczoną w minimalnej ilości wrzątku ,ostudzoną,oraz śmietan -fix i alkohol.Utrzeć na gładką masę.
    Ostudzony biszkopt naponczować wodą z cytryną ,przełożyć 1/2 masy.Na wierzch położyć ciasto kokosowe dać masę i udekorować .
    Dać do lodówki by tort nabrał smaku.
    Po wierzchu posypać kokosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować