Tort biedronka

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem mamą 15-letniej Karoliny, 13-letniej Dominiki i 3-letniego Wiktora i na urodziny synka zrobiłam ostatnio ten fajny tort. Supersmaczny!

Składniki:

  • Biszkopt: 6 jajek
    ● 1 szkl. cukru
    ● 1 szkl. mąki
    ● 2 łyżeczki octu
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Krem: 1 l śmietany 30-proc.
    ● burak czerwony lub barwnik do ciasta
    ● 3 śmietanfiksy
    ● 25 dag owoców
    ● dżem niskosłodzony
    ● kilka drażetek czekoladowych
    ● 2 czerwone lentilki
    ● polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort biedronka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem. Do
    żółtek dodajemy ocet i proszek. Wlewamy do białek, dodajemy
    mąkę i mieszamy. Po upieczeniu
    biszkopt przekrawamy na 3
    części. Śmietanę ubijamy z fiksami
    i łyżką cukru pudru, trochę
    odkładamy, resztę mieszamy
    z rozdrobnionymi owocami.
  • 2. Przekładamy w następującej
    kolejności: biszkopt, bita śmietana,
    biszkopt, dżem, bita śmietana,
    biszkopt. Do odłożonej
    bitej śmietany dodajemy kilka
    kropel barwnika. Rozsmarowujemy
    krem i ozdabiamy drażetkami
    czekoladowymi. Na część
    ciasta wykładamy polewę.
    Z lentilek robimy oczy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.48 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-0sgcqn3

4.5 (144 ocen)

Zdobywca nagrody

image-1wgvkig

4.51 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

image-0dtwoqa

To może cię zainteresować