tort bezowy z truskawkami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Gdy pojawiają sie truskawki rodzina u mnie robi zamówienia na ten tort.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - podkłady bezowe: 3 sztuki
    - śmietana kremówka 36% ( składniki na krem): 500 mililitrów
    - cukier puder: 4 łyżki
    - śmietan fix: 2 sztuki
    - płatki migdałowe: 0.5 szklanki
    - truskawki świeże: 1 kilogram
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort bezowy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Smietane kremówke ubijam na sztywno, nastepnie dosypuje po trochu cukru pudru i smietan fix i ubijam dalej. Taki ubity krem wstawiam do lodówki na ok 15 min.
    2. W tym czasie jak krem mi sie chlodzi myje truskawki, odcinam ogonki i kroje czesc w kostke, a czesc w polowki.
    3. Podklad bezowy smaruje kremem z ubitej smietany, kladac na niego truskawki pokrojone w kostke. Nastepnie klade kolejny i podklad i tak samo klado krem i truskawki i jeszcze raz tak samo.
    4. Na sama gore klade troche kremy i ukladam polowki truskawek, posypujac platkami migdalowi. Pycha.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować