PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Tort bezowy z truskawkamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/41/1ba5e29eae452dc3e2c625eed52a1e725cfc4a17.jpeg34563969http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/tort-bezowy-z-truskawkami-22
Masa truskawkowa:
50 dag masła lub margaryny
4 jajka
8 łyżek cukru
60 dag truskawek (zmiksowanych)
Dodatkowo:
Krem do tortów śmietankowy
2 opakowania małych bez
kilka truskawek do dekoracji
Sposób przygotowania przepisu:
Tort bezowy z truskawkami
1.
Biszkopt:
Ubić pianę z białek. Dalej ubijać, dodając cukier, po 1 żółtku, a na końcu mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Przelać do tortownicy (24 cm.), piec 30-40 min. w temp. 180*C. Po przestudzeniu przekroić na 3 części.
2.
Masa truskawkowa:
Jajka ubić z cukrem na parze. Masło utrzeć na puszystą masę. Połączyć z przestudzonymi ubitymi jajkami. Ciągle ucierając, stopniowo dodawać truskawki.
3.
Przełożenie:
Ciasto - 1/4 masy - bezy - 1/4 masy - ciasto - 1/4 masy - bezy - 1/4 masy - ciasto.
4.
Wierzch:
Krem do tortów śmietankowy przygotować według przepisu na opakowani i obłożyć nim tort, udekorować truskawkami (można oczywiście wybrać inny smak kremu lub odłożyć część masy truskawkowej ).
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze