Tort bezowy- serduszkowy zawrót głowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bita śmietana + beza = pycha

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 blaty bezowe - gotowce ( duże )
    1 l śmietany 30 %
    3 łyżki żelatyny
    3 łyżki soku z cytryny
    paczka herbatników ( duża)
    serduszka czekoladowe dla ozdoby
    syrop truskawkowy

Tort bezowy- serduszkowy zawrót głowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubić na sztywno i dodać żelatynę, rozpuszczoną w małej ilości wody oraz sok z cytryny. Blaty smarować kolejno bitą śmietaną. Tort obłożyć herbatnikami. Udekorować czekoladowymi serduszkami. Z syropu truskawkowego + żelatyna zrobić kropeczki i przekreślać je patyczkiem tak aby powstały serduszka.
    Schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy