Tort bezowy

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Tort jest przepyszny :) wykonuję go razem z Mamą, której wypieki to istne "niebo w gębie" czego przykładem jest torcik bezowy :)

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 1 opakowanie płytek bezowych (300g)

    Masa adwokatowa:
    - 1 opakowanie dużego masła roślinnego
    - 8 żółtek
    - 1 szklanka cukru pudru
    - 1 szklanka mleka w proszku
    - 1 szklanka ajerkoniaku

    Dodatkowo:
    - słoik drylowanych wiśni maczanych w alkoholu
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Beza

Tort bezowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa adwokatowa: duże masło roślinne ubić wraz z 1 szklanką cukru pudru. Następnie dodawać na przemian każdego z pozostałych składników.
  • 2. Płytki bezowe przekładamy gotową masą. Jedną płytkę należy przełożyć drylowanymi wiśniami i wykonaną masą.
  • 3. Dekorujemy według uznania.

Porady

Świetnym dodatkiem do tortu jest mus truskawkowy z miksowanych truskawek, którym można polać pokrojony już kawałek tortu. Polecam! :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Wiśnie Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować