1.BISZKOPT:
BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ,POD KONIEC UBIJANIA DODAJEMY CUKIER.NASTĘPNIE DELIKATNIE WMIESZAĆ ŻÓŁTKA I POŁĄCZONE ZE SOBĄ POZOSTAŁE SYPKIE SKŁADNIKI.DELIKATNIE ŁĄCZYMY WSZYSTKO SZPATUŁKĄ I WYLEWAMY NA WYŁOŻONĄ OD SPODU PAPIEREM DO PIECZENIA TORTOWNICĘ.PIECZEMY W 180 stop.C PRZEZ OKOŁO 35-40min. DO SUCHEGO PATYCZKA.
PO UPIECZENIU SCHŁODZONY BISZKOPT PRZECINAMY NA POŁOWĘ.
WYKONANIE KREMU:
3 BANANY ZMIKSOWAĆ Z 4 ŁYŻKAMI SOKU Z CYTRYNY (LUB ZMIAŻDŻYĆ DOKŁADNIE WIDELCEM),DOKŁADNIE WYMIESZAĆ Z ROZPUSZCZONĄ W NIEWIELKIEJ ILOŚCI CIEPŁEJ WODY ŻELATYNĄ I WSTAWIĆ DO LODÓWKI.
UBIĆ JEDEN POJEMNIK ŚMIETANY Z CUKREM WANILIOWYM.BIAŁKO UBIĆ Z 3 ŁYŻKAMI CUKRU I DODAĆ RAZEM Z UBITĄ ŚMIETANĄ DO PAPKI BANANOWEJ.LEKKO,LECZ DOŚĆ DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.
PRZYGOTOWANYM KREMEM POSMAROWAĆ JEDEN BLAT BISZKOPTU I PRZYKRYĆ DRUGIM.
CIASTO WSTAWIAMY DO LODÓWKI I ZABIERAMY SIĘ ZA UBIJANIE RESZTY ŚMIETANY Z FIXEM I ŁYŻKĄ CUKRU.
ŚMIETANĄ SMARUJEMY TORT I DEKORUJEMY GO BANANAMI SKROPIONYMI WCZEŚNIEJ SOKIEM Z CYTRYNY.
Komentarze