Tort ''babcia'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem.Delikatnie mieszamy,dolewając też olej. Wykładamy do tortownicy 29 cm. wyłożonej papierem tylko na dole. Pieczemy ok. 25 min.175*. Odwrócić zdjąć papier.Przekroić na dwa blaty. Włożyć z powrotem spód biszkoptu.
2.Posmarować masą krówkową, potem poukładać cząstki odsączonych brzoskwiń.
3.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego.Śmietankę ubić z cukrem i śmietan-fixem, potem stopniowo dodawać jogurt i ubić. Dolewać żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć na brzoskwinie przykryć górą biszkoptu.Schłodzić.
4.Do miseczki nad parą, dać margarynę, mleko i czekolady w kostkach.Rozpuścić i trochę przestudzić. Oblać górę tortu i lekko boki.
Posypać kokosem.
5.Ubić śmietankę z pudrem, potem śnieżką. Włożyć do woreczka z ozdobna końcówka i zrobić rozetki na torcie.
Komentarze