Tort ajerkoniakowy

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

łatwy i szybki torcik

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Jajko: 6 sztuk
    - mąka tortowa: 1 szklanka
    - cukier: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - krem ajerkoniakowy: 1 opakowanie
    - mandarynka: 3 sztuki
    - winogrono zielone: 5 sztuk
    - rodzynki: 1 opakowanie
    - dżem malinowy: 1 szklanka
    - woda przegotowana: 1 szklanka
    - wódka: 3 łyżki
    - kawa rozpuszczalna: 1 łyżka
    - czekolada gorzka: 1 plaster
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Wina Jajko

Tort ajerkoniakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielamy od białek,białka ubijamy mikserem na sztywną pianę,dodajemy cukier-miksujemy,dodajemy żółtka-miksujemy,dodajemy makę z proszkiem do pieczenia-miksujemy.ciasto wlewamy do wysmarowanej margaryną i posypanej mąką bkaszce (okrągła)i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180stopni) na 30 minut.
    zostawiamy do wystygnięcia.
    wystudzone ciasto przekrajamy na 3 części.wode,wódke i kawe miszamy i nasączamy delikatnie dolną część ciasta,smarujemy dżemem (tak 3 łyżeczki) i nakładamy 1/3 przygotowanego kremu według przepisu.nakładamy drugą część ciasta i robimy to samo i z trzecia częścią ciasta też.
    rozprowadzamy równo krem po powierzchni ciasta i boki ciasta.dekorujemy owocami,rodzynkami i posypujemy tartą czekoladą.tak przygotowany tort wstawiamy na kilka godzin do lodówki do zastygnięcia i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Jajka Mąka tortowa Proszek do pieczenia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować