Jajka ubijamy z cukrem az do momentu uzyskania ładnej masy. Do ubitej masy dodajemy mąkę ziemniaczaną , pszenną , proszek do pieczenia oraz kakao . Ubijamy tylko chwilkę aż do momentu połączenia się składników. Wlewamy na wcześniej przygotowaną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut
2.Po upieczeniu się cista odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia.Po ostygnięciu ciasto dzielimy na dwie części. Ubijamy śmietane wraz z fixami i cukrem pudrem następnie dodajemy kakao . Ilość kakaa tak naprawdę zależy od nas i od tego jak bardzo chcemy mieć kakaowy krem.
3.Po przygotowaniu kremu . Na wcześniej przygotowaną pierwszą warstwę ciasta kładziemy obrane banany w całości. Kładziemy je w środku dookoła ciasta, na banany kładziemy wcześniej przygotowany krem śmietanowy. Zostawiamy trochę kremu na wyrównanie boków ciasta. Na nałożony krem kładziemy drugą warstwę ciasta i lekko dociskamy. boki wyrównujemy pozostałym kremem.
4.Na góre ciasta wylewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę może lekko spływać bokami z ciasta ale nie musi.
5.Orzechy kruszmy i obsypujemy nimi boki ciasta.
Ciasto jest juz gotowe wystarczy tylko ładnie je ustroić i zajadać ze smakiem
Porady
Najlepiej zrobić je dzień predzej i wstawic w chłodne miejsce aby ładnie przeszło i ładnie wszyskie składniki się połączyly aby na drugi dzień łatwiej się kroiło
Komentarze