Tort 3-Bit

4.5 (171 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Zrobiłam go na piąte urodziny mojej córci.Pycha Pycha Pycha.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • biszkopt:1.5 szklanki maki,6 jajek,5 łyżek wody,1 szklanka cukru,12 łyżek oleju,3 łyżki kakao,1 cukier waniliowy,2 łyżeczki proszku do pieczenia.

    masa budyniowa:0.5 l mleka,2 łyżki mąki ziemniaczanej,2 łyżki maki pszennej,0.5 szklanki cukru,kostka masła.
    dodatkowo:masa krówkowa,0,5 l śmietany kremówki.galaretka cytrynowa.ok.30 szt.herbatników szkolnych.wybrane dekoracje do tortu.
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort 3-bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:z podanych składników upiec biszkopt w tortownicy 28 cm.po wystudzeniu przekroić na pól.
    masa budyniowa: W pól szklanki mleka roztrzepać obie mąki i cukier. resztę mleka zagotować i dodać powstałą zawiesinę budyniową.wystudzić.
    utrzeć miękkie masło i stopniowo dodawać budyń.do puszystej masy dodajemy masę krówkową.
    Galaretkę rozpuścić w szklance wody.
    Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i stopniowo dodawać tężejącą galaretkę.

    Składanie tortu:Biszkopt-pól masy krówkowej-herbatniki-pół masy śmietanowej-herbatniki-reszta masy krówkowej-biszkopt-reszta masy śmietanowej.
    schłodzić w lodówce.

Porady

Odłóżmy po łyżce z każdej masy i zmieszajmy je aby wysmarować nimi rant tortu. Na górę tortu położyłam kupiony opłatek z ulubioną postacią mojej córci a boki obsypałam wiórkami waflowymi.ale tak samo pyszny będzie jakkolwiek tort udekorujemy:-) A biedronki do tortu przykleiłam miodem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne

Podobne przepisy

To może cię zainteresować