Tort

  • wyświetlono: 339 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Na każde urodziny robię torty. Smakują one każdemu kto je spróbuję :)

  • 15 porcje
  • 180min
  • Średni

Składniki

Biszkopt :
10 jaj
2,5 szkła. Mąki
1 szkła. Cukru
1 cukier waniliowy
1 proszek do pieczenia
Ocet
Masa :
3 margaryny Bielska
3 budynie waniliowe
Mleko
Cukier puder
Olejek ramowy
Alkohol
Poncz :
Woda
Cytryna
Alkohol

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Tort

  • 1. Biszkopt : oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy na sztywno dodając stopniowo cukier z cukrem waniliowym, żółtka roztrzepujemy z łyżką octu. Do białek dodajemy żółtka powoli miksujac następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na tortownice i pieczemy do suchego patyczka.
    Masa ; gotujemy budynie wg instrukcji na opakowaniu i studzimy. Gdy budyń wystygnie, ucieramy margarynę z kilkoma łyżkami cukru pudru następnie dodajemy po łyżce budyniu ciągle ucierając. Następnie dodajemy dwie łyżki alkoholu i kilka kropel olejku rumowego.
    Poncz : do przegotowanej i wystudzonej wody dodajemy sok z cytryny i kilka kropel olejku rumowego.
    Biszkopt przekrawujemy na dwie części nasączamy ponczem i przesmarowujemy masą. Masę można zabarwić barwnikami spożywczymi i obsmarowć tort do okoła.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

torturodzinyprzyjęcia
 

Komentarze

Podobne przepisy

Tort

Dodane przez: MagdaD123

Tort rafaello

Przepyszny, puszysty , wilgotny...

TORT ''GALAKTYKA''

Dodane przez: Babcia Tereska

TORT ''GALAKTYKA''

Tort z ciastem czekoladowym, kremem...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Swojski tort

Ten tort, to połączenie zwykłego,...

Tort Hit

Dodane przez: Elisa

Tort Hit

Jest to tort mojego pomysłu. Czekoladowe...

Tort porzeczkowy

Dodane przez: ewaeu

Tort porzeczkowy

To jest tort imieninowy dla mojej...

Tort Rafaello

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Tort Rafaello

Kolejny rok za nami! Kilka dni...