1.Biszkopt : oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy na sztywno dodając stopniowo cukier z cukrem waniliowym, żółtka roztrzepujemy z łyżką octu. Do białek dodajemy żółtka powoli miksujac następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na tortownice i pieczemy do suchego patyczka.
Masa ; gotujemy budynie wg instrukcji na opakowaniu i studzimy. Gdy budyń wystygnie, ucieramy margarynę z kilkoma łyżkami cukru pudru następnie dodajemy po łyżce budyniu ciągle ucierając. Następnie dodajemy dwie łyżki alkoholu i kilka kropel olejku rumowego.
Poncz : do przegotowanej i wystudzonej wody dodajemy sok z cytryny i kilka kropel olejku rumowego.
Biszkopt przekrawujemy na dwie części nasączamy ponczem i przesmarowujemy masą. Masę można zabarwić barwnikami spożywczymi i obsmarowć tort do okoła.
Komentarze