• 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Na każde urodziny robię torty. Smakują one każdemu kto je spróbuję :)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt :
    10 jaj
    2,5 szkła. Mąki
    1 szkła. Cukru
    1 cukier waniliowy
    1 proszek do pieczenia
    Ocet
    Masa :
    3 margaryny Bielska
    3 budynie waniliowe
    Mleko
    Cukier puder
    Olejek ramowy
    Alkohol
    Poncz :
    Woda
    Cytryna
    Alkohol
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt : oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy na sztywno dodając stopniowo cukier z cukrem waniliowym, żółtka roztrzepujemy z łyżką octu. Do białek dodajemy żółtka powoli miksujac następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na tortownice i pieczemy do suchego patyczka.
    Masa ; gotujemy budynie wg instrukcji na opakowaniu i studzimy. Gdy budyń wystygnie, ucieramy margarynę z kilkoma łyżkami cukru pudru następnie dodajemy po łyżce budyniu ciągle ucierając. Następnie dodajemy dwie łyżki alkoholu i kilka kropel olejku rumowego.
    Poncz : do przegotowanej i wystudzonej wody dodajemy sok z cytryny i kilka kropel olejku rumowego.
    Biszkopt przekrawujemy na dwie części nasączamy ponczem i przesmarowujemy masą. Masę można zabarwić barwnikami spożywczymi i obsmarowć tort do okoła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Urodziny Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować