Torcikowe kanapki

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nowa odsłona kanapek...eleganckie torciki na śniadanie

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - chleb tostowy pszenny: 8 sztuk
    - Szynka konserwowa: 6 plastrów
    - serek biały śmietankowy mały: 1 opakowanie
    - keczup: 1 łyżeczka
    - rzodkiewka: 2 sztuki
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - piertuszka, koperek do dekoracji: 1 sztuka
    - sól do smaku: 1 szczypta

Torcikowe kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Torcikowe kanapki 1. - Serek smietankowy biały doprawić solą, wymieszać.
    - Odłozyć 2 łyżeczki serka i wymieszać z keczupem.
    - Kromki chleba tostowego posmarować z obu stron białym serkiem i przełożyć szynką.
  • Kanapki torcikowe 2. Docisnąć i wyciąć metalową foremką lub ostrym nożem okrągłe torciki - krążki.
    - Boki każdego torcika posmarować również serkiem i obtoczyć w posiekanym szczypiorku.
  • Kanapki torcikowe 3. - Wierzch każdej kanapki posmarować w połowie serkiem z keczupem a z białego wycisnąć szprycą ozdobne fale.
    - każdą kanapkę udekorować rzodkiewką, czubkami szczypiorku, koperkiem i natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy