Torciki z ciasta francuskiego z owocami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Idealna przekąska – słone ciasto, słodki krem i owoce.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    4 krążki ananasa z puszki
    2 połówki brzoskwiń z puszki
    200 ml śmietanki 30%
    1 łyżka cukru pudru
    ½ opakowania galaretki malinowej(może być dowolna)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Torciki z ciasta francuskiego z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: ciasto rozwinąć i pociąć radełkiem na papierze na kwadraty(u mnie 5x5 cm). Ułożyć na papierze do pieczenia i piec w temp. 200 stopni 20 minut. Galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, schłodzić. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno, na koniec dodać tężejącą galaretkę, ubijać do połączenia się składników. Za pomocą małej łyżeczki ułożyć porcję ubitej śmietany na jednym kwadraciku upieczonego ciasta, przyłożyć drugim ciastkiem, lekko docisnąć. Powtórzyć do wyczerpania składników, schłodzić. Na wierzchu za pomocą szprycy cukierniczej nanieść kleks śmietany, wcisnąć kawałek ananasa, ponownie schłodzić. Pozostałe owoce pociąć na małe kawałki, nabić na wykałaczkę, wcisnąć w ciasto. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Porady

1.ciastka przed pieczeniem można posmarowac rozkłóconym jajkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować