Torcik biszkoptowe serca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody,studzimy i wylewamy do płaskiego naczynia,wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.Za pomocą małej metalowej obręczy w kształcie serca wycinamy trzy serca.
2.Białka ubijmy na sztywno, dodajemy cukier i po żółtku.Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i barwnik w żelu,delikatnie mieszamy. Masę wylewamy do blaszki ( 25x40cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w 180 st. C.Metalową obręczą w kształcie serca wycinamy 6 serc.Część pozostałego biszkoptu kruszymy.
3.Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.dodajemy śmietan-fixy wymieszane z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Masą przekładamy biszkopty tworząc trzy torciki.Boki i wierzch smarujemy masą,na środku każdego torcika układamy serduszka z galaretki i obsypujemy boki i wierzch pokruszonym biszkoptem.
Komentarze