Torciki kanapkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Serek smietankowy biały doprawić solą, wymieszać.
- Odłozyć 2 łyżeczki serka i wymieszać z keczupem.
- Kromki chleba tostowego posmarować z obu stron białym serkiem i przełożyć szynką.
- Docisnąć i wyciąć metalową foremką lub ostrym nożem okrągłe torciki - krążki.
2.- Boki każdego torcika posmarować również serkiem i obtoczyć w posiekanym szczypiorku.
- Wierzch każdej kanapki posmarować w połowie serkiem z keczupem a z białego wycisnąć szprycą ozdobne fale.
3.- Każdą kanapkę udekorować rzodkiewką, czubkami szczypiorku, koperkiem i natką.
Porady
Zamiast szczypiorku można obtoczyć boki kanapek w posiekanych orzechach lub płatkach migdałów, bo nie wszyscy lubią szczypiorek.
Komentarze