Torciki kanapkowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Czy jest ktoś, kto się nie skusi na takie kanapki?Nawet niejadki nie odmówią!

  • 15 min

Składniki:

  • - 8 kromek chleba tostowego pszennego
    - 1 mały serek śmietankowy
    - 6 plastrów szynki konserwowej
    - 1 łyżeczka keczupu
    - 2 rzodkiewki
    - pęczek szczypiorku
    - gałązka koperku i pietruszki
    - sól do smaku

Torciki kanapkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Torcikowe kanapki 1. - Serek smietankowy biały doprawić solą, wymieszać.
    - Odłozyć 2 łyżeczki serka i wymieszać z keczupem.
    - Kromki chleba tostowego posmarować z obu stron białym serkiem i przełożyć szynką.
    - Docisnąć i wyciąć metalową foremką lub ostrym nożem okrągłe torciki - krążki.
  • Torcikowe kanapki 2. - Boki każdego torcika posmarować również serkiem i obtoczyć w posiekanym szczypiorku.
    - Wierzch każdej kanapki posmarować w połowie serkiem z keczupem a z białego wycisnąć szprycą ozdobne fale.
  • 3. - Każdą kanapkę udekorować rzodkiewką, czubkami szczypiorku, koperkiem i natką.

Porady

Zamiast szczypiorku można obtoczyć boki kanapek w posiekanych orzechach lub płatkach migdałów, bo nie wszyscy lubią szczypiorek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2013

Komentarze

Podobne przepisy