Torciki bezowe z kremem kawowym

3 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Słodycz bezy przełamana filiżanką kawy.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Bezy
    4 białka
    1 szklanka cukru
    szczypta soli
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    sok z połówki cytryny

    Krem
    1 jajko
    1 żółtko
    3 łyżki cukru
    1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
    1 kostka masła
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Torciki bezowe z kremem kawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z szczyptą soli. Gdy białka są ubite na sztywno dodajemy sok z cytryny i porcjami wsypujemy cukier. Białka ubijamy, aż do momentu rozpuszczenia się cukru. Na blasze wyłożonej papierem formujemy 20 bezów o średnicy 10 cm każdy. Piekarnik nagrzewamy do 170 C wkładamy blachę z bezami, zmniejszamy temperaturę do 120 C i suszymy 2,5 godziny.
    Krem: Jajko, żółtko i cukier ubijamy do uzyskania puszystej masy. Masło ucieramy na puch i powoli wlewamy masę jajeczną, na koniec dodajemy kawę i chwilę miksujemy do połączenia się składników. Na bezy nakładamy krem i składamy w małe torciki. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować