Torcik ziemniaczany z sosem meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sos:
Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na oleju ok. 2 min. Paprykę pokroić w kosteczkę, dodać do cebuli i dusić ok. 5 min. Doprawić przyprawami. Kukurydzę i fasolę odsączyć, dodać do pozostałych warzyw. Następnie dodać przecier, ketchup i wodę, wymieszać, dusić ok. 10 min.
2.Placki ziemniaczane:
Ziemniaki i cebulę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odsączyć nadmiar wody, doprawić solą, dodać mąkę i jajko, wymieszać. Na rozgrzanym oleju usmażyć placki.
3.Na talerzu ułożyć torcik z placków, każdy placek przełożyć sosem. Udekorować bazylią.
Smacznego!
Komentarze