Torcik z wątroby

0 (0 ocen)

  • 60 min

dla smakoszy wątróbki

  • 60 min

Składniki:

  • składniki - 500 gr wątroby wieprzowej , 2 jajka, 3 łyżki mąki przennej, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/4 szkl mleka. sól, pieprz. Farsz - 2 duże cebule, 2 większe marchewki, 2- 3 ząbki czosnku , majonez , pietruszka zielona 2 pęczki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Torcik z wątroby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wątrobę mielimy przez maszynkę do mięsa następnie dodajemy jajka, mąkę sodę, mleko, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki mieszamy i na koniec dodajemy 1/2 pęczka pokrojonej pietruszki wymieszać i usmażyć 4 placki( ciasta jest prawie na 4 placki).upieczone placki wystudzić .Cebulę pokroić w kostkę a marchewkę zetrzeć na grubych oczkach i duśić pod przykryciem do miękości. czosnek pokroić i dodac do marchewki ostudzić .Do zimnego farszu dodać majonez według uznania ja daję 1/2 słoiczka doprawić do smaku pieprzem i solą.
  • 2. 1 placek smarujemy częścią farszu nakładamy 2 placek i znowu farsz i następny placek i resztę farszu nakładamy ostatni placek smarujemy górę majonezem i posypujemy grubo posiekaną zieloną pietruszką. Wkładamy na 2 godz. do lodówki.
  • 3. wyciągamy z lodówki i kroimy po kawałku jak tort .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować