Torcik z truskawkami

0 (0 ocen)

Lekki szybki torcik

Składniki:

  • Upiec biszkopt z 4 jaj
    4 jaja
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mąki
    pół łyżeczki proszku do pieczenia


    Serek o smaku waniliowym Vitello 1 kg (Biedronka)
    1,5 szkl cukru pudru
    50g żelatyny
    2 galaretki truskawkowe
    1 kg truskawek

Torcik z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt z 4 jaj
    4 jaja
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mąki
    pół łyżeczki proszku do pieczenia

    Ubić pianę z 4 białek, dodawać po łyżce cukru i żółtka. Na końcu delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem.
    Piec ok 20-25 min 175 stopni.


    Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, odstawić do wystudzenia. Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki chłodnej, przegotowanej wody. Odstawić na ok 20 min. Następnie żelatynę przełożyć do garnka, dodać 2 szkl gorącej wody, wymieszać i wystudzić.

    Serek o smaku waniliowym włożyć do naczynia, dodać cukier puder i zmiksować. Następnie dodać żelatynę i wymieszać. Włożyć na kilka min do lodówki. Po kilku minutach – już tężeje przełożyć na biszkopt i wstawić do lodówki. Na masę poukładać truskawki i zalać tężejącą galaretką.

Porady

Przepis znalazłam na opakowaniu serka. Super szybki torcik.

Komentarze

Podobne przepisy