Torcik z pianką i malinami

4.5 (171 ocen)

  • 30 min

Torcik jest lekki, puszysty,a dzięki malinom smakuje wyśmienicie:)

  • 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    1/4 szkl cukru
    1/2 szkl mąki
    1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
    Pianka:
    500 ml śmietany 36%
    3 op galaretki truskawkowej
    Dodatkowo:
    15 dag malin
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik z pianką i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: jajka ubijamy wraz z cukrem na puch. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy do tortownicy o średnicy 21 cm i pieczemy 25 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu wyjmujemy z tortownicy i studzimy. Po wystudzeniu natomiast biszkopt ponownie wkładamy do tortownicy wyłożonej folią spozywczą. Pianka: Galaretki rozpuszczamy w 3 szkl gorącej wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy tężejące galaretki i całość mieszamy. Tak przygotowaną piankę wykładamy na biszkopt. Na wierzchu układamy opłukanymi i odsączonymi na sicie malinami. Całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować