Torcik z owocami lata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuścić osobno, każdą w szklance gorącej wody i odstawić do zastygnięcia.
2.Tortownicę wyłożyć folią aluminiową i natłuścić. Dno wyłożyć biszkoptami, boki przeciętymi na pół kostkami ptasiego mleczka. Nektarynki i zastygniętą galaretkę pokroić w plastry.
3.Żelatynę namoczyć w 1 szklance mleka na 30 minut. Po tym czasie do rondelka wlać drugą szklankę mleka, dodać namoczoną żelatynę i na małym gazie ogrzewać i mieszać do całkowitego rozpuszczenia.
4.Twaróg wymieszać z cukrami i kremówką. Miksować blenderem do uzyskania gładkiej masy. Ciągle miksując dodać ciepłe mleko z żelatyną.
5.Do tortownicy partiami wlewać masę serową i układać owoce i galaretkę.
6.Wstawić do lodówki na około trzy godziny. Po schłodzeniu dowolnie udekorować.
Porady
Owoce mogą być sezonowe, ale też można użyć dowolnych owoców z puszki.
Komentarze