Torcik z musem jabłkowym

4.5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min

Mus jabłkowy na biszkopcie przykryty bitą śmietaną wszystko oprószone cynamonem. Łatwe w przygotowaniu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    szklanka mąki (odjąć 2 łyżki)
    szklanka cukru
    2 łyżki octu
    łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    Mus:
    słoik jabłek prażonych na szarlotkę
    1 galaretka cytrynowa rozpuszczona w 1/2 szklanki wody
    mały kubek kremówki 30%
    1 1/2 łyżczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody
    opakowanie cukru waniliowego
    cynamon

Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Mus Musy Mus jabłkowy

Torcik z musem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać powoli cukier ciągle ubijając. Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia, dodawać stopniowo do białek i ubić. Na końcu dodać oba rodzaje mąki i wymieszać. Piec w temp. 180 stopni przez 30 minut.
  • 2. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Jabłka zmiksować blenderem i połączyć z galaretką kiedy ta jest jeszcze ciepła. Odstawić do wychłodzenia i zaraz potem wylać na biszkopt.
  • 3. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym, dodać żelatynę i wymieszać. Wyłożyć na biszkopt. Oprószyć cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mus jabłkowy Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować