Torcik z adwokatem otoczony rurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, olej i wodę. Na koniec dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem. Ciasto wylać na tortownicę o średnicy 25 cm. piec ok. 20 min w temp. 180st. Przestudzić.
2.Serek utrzeć z adwokatem, dodać stopioną czekoladę. Żelatynę rozmieszać w kilku łyżkach zimnej wody, odstawić na 5 min. Następnie, podgrzewając, rozpuścić. Lekko przestudzić i dodać do masy adwokatowej. Delikatnie wymieszać. Spód biszkoptowy posmarować dżemem, następnie wyłożyć masę adwokatową na ciasto. Schładzać ok. 4-5 godz.
3.Śmietankę ubić z pudrem i fixem. Posmarować wierzch i boki ciasta. Udekorować za pomocą szprycy. Następnie małymi rurkami obłożyć boki tortu. Ciasto mocno schłodzić.
Komentarze