Torcik truskawkowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód ciasta:
Herbatniki kruszymy na pył i mieszamy widelcem z nutellą. Wykładamy spód tortownicy 24 cm.
Masa serowa:
Śmietanę i serki Danio miksujemy mikserem. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i dodajemy do miksującej się masy serowej stopniowo. Wylewamy na spód z herbatników i nutelli. Chłodzimy w lodówce.
Mus truskawkowy:
Galaretkę rozpuszczamy w połowie ilości wody. Studzimy. Żelatynę rozpuszczamy osobno w niewielkiej ilości wody. 3/4 truskawek blendujemy. Resztę truskawek kroimy na ćwiartki. Do zblendowanych truskawek wlewamy rozpuszczoną galaretkę i żelatynę oraz cukier puder mieszamy trzepaczką. Na koniec dodajemy pokrojone na ćwiartki truskawki i mieszamy.
Wylewamy na masę serową. Chłodzimy w lodówce.
Komentarze