TORCIK NA BAZIE KASZY MANNY PRZEPYSZNY W POĄCZENIU Z CYTRYNĄ W MIG ZNIKA ZE STOŁU :}}
2 godz.
Składniki:
NA SPÓD :
-200 GR PETITKÓW
-150 GR MASŁA
NA NADZIENIE:
-500 ML MLEKA
-100 GR MASŁA
-3/4 SZKL. CUKRU
-1/2 SZKL KASZY MANNY
-SKÓRKA STARTA Z JEDNEJ CYTRYNY
-500 GR TRUSKAWEK
-2 OP.GALARETKI TRUSKAWKOWEJ
Torcik truskawkowo-cytrynowy bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-GALARETKI ROZPUŚCIĆ W 700 ML CIEPŁEJ WODY I ZOSTAWIĆ DO OSTUDZENIA,NASTĘPNIE WŁOŻYĆ DO LODÓWKI ABY LEKKO STĘŻAŁA
-TORTOWNICE 25CM WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA
-PEPITKI ZMIKSOWAĆ ,MASŁO STOPIĆ RAZEM POŁĄCZYĆ I ZAGNIEŚĆ,WYŁOZYĆ DNO TORTOWNICY I WSTAWIĆ DO LODÓWKI
2.-ZAGOTOWAĆ MLEKO Z MASŁEM I CUKREM DO GORĄCEGO MLEKA DODAĆ SKÓRKĘ POTARTĄ Z CYTRYNY I WSYPAĆ KASZE MANNĄ
-GOTOWAĆ OK.MIN.
-OSTUDZIĆ OK.5 MIN I WYLAĆ NA SPÓD CIASTA
3.-POWCISKAĆ TRUSKAWKI DO POŁOWY ICH WIELKOŚCI
4.-ZALAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ
PYCHA SMACZNEGO:))
Porady
-CIASTO NAJLEPIEJ ZOSTAWIĆ NA CAŁĄ NOC W LODÓWCE
-PRZED PODANIEM WYJĄĆ WCZEŚNIEJ Z LODÓWKI
Komentarze