Torcik tiramisu z bananami

4.5 (154 ocen)

  • 25 min

Bardzo szybki torcik, do wykonania w 25 minut. Więcej czasu trzeba mu zdecydowanie bardziej poświęcić, by zdążył się schłodzić.

  • 25 min

Składniki:

  • Na tortownicę o śr. 16cm

    7 większych okrągłych biszkoptów
    1/2 szklanki syropu barmańskiego o smaku tiramisu
    1 serek mascarpone
    szklanka śmietany kremówki 30% (250ml)
    4 kopiate łyżki cukru pudru
    15 małych okrągłych biszkopcików
    2 banany
    1/3 tabliczki gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Biszkopty Tiramisu Syropy

Torcik tiramisu z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • układamy warstwy torcika 1. Masa:
    Szklankę śmietany kremówki ubijamy na sztywną masę, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone, mieszamy.
    Dno tortownicy wyłożyć nasączonymi w syropie większymi biszkoptami i przykryć 1/3 masy. Banany obrać, pokroić w plasterki i "wrzucić" na masę. Delikatnie je wyrównać i lekko docisnąć. Na banany wyłożyć kolejną porcję masy, a w nią wbić nienasączone małe biszkopciki. Resztę masy wymieszać z pozostałym po namaczaniu dużych biszkoptów syropem i wyłożyć na wierzch. Całość posypać startą czekoladą i odstawić (najlepiej na noc) do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Czekolada Mascarpone Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować