Torcik śniadaniowy z pastą z tuńczyka

0 (0 ocen)

Tort zrobiony z chleba tostowego przełożony pastą z tuńczyka połączoną z serkiem kanapkowym oraz pastą jajeczną.

Składniki:

  • 2 chleby tostowe pszenne, 2 puszki tuńczyka,2 serki kanapkowe śmietankowe po 150 gr, ,7 jajek,majonez sól,pieprz ,papryka słodka,szynka konserwowa parę plasterków,,salami parę plasterków,,ser żółty plasterki,pomidory szery,seler zielony,

Torcik śniadaniowy z pastą z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Tortownica o średnicy 26 cm.
    Sposób wykonania. pasta 1) z tuńczyka i serka kanapkowego - 300 gr serka wkładam do miski ,do sera dodaje odsączonego tuńczyka ,sól, ,pieprz,paprykę słodką wszystko miksuje na jednolitą masę, pasta 2) pasta jajeczna .Jajka ugotowane na twardo obrane rozdrobione widelcem z dodatkiem pieprzu ,soli, połączone z majonezem.
  • 2. Chleb tostowy układamy w tortownicy docinając jak będzie potrzeba aby wyszło na okrągło.Pierwszą warstwę smarujemy pastą z tuńczyka,nakładamy drugą warstwę chleba smarujemy pastą jajeczną,nakładamy ostatnią warstwę chleba dociskamy cały torcik smarujemy pastą jajeczną, boki tortu obłożyć dookoła listkami selera zielonego, górę ozdabiamy wędlina,serem pomidorkami oraz ugotowanym na twardo jajkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy