Chlebowy torcik śniadaniowy z twarożkiem i szynką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia tak zdrowo i obficie przygotowany torcik doda nam energii na kilka godzin.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 okrągły bochenek chleba(około 1 kg)
    400 g twarożku kremowego
    2 serki topione kremowe
    150 szynki
    5 rzodkiewek
    1/2 zielonego ogórka
    4 jajka
    5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego
    1/2 pęczka szczypiorku
    1/2 pęczka koperku
    sól
    pieprz
    Dodatkowo do dekoracji:
    50 g sera żółtego,
    rzodkiewka
    pomidorki koktajlowe
    ogórek zielony
    sałatka
    kukurydza konserwowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chlebowy torcik śniadaniowy z twarożkiem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj w wodzie na twardo,przestudź,następnie obierz ze skorupki i oddziel żółtka od białek.
    Twarożek podziel na dwie części do pierwszej dodaj starte na drobnych oczkach tarki żółtka ,pokrojonego w kostkę ogórka,posiekany koperek i szczypiorek 2 łyżki jogurtu naturalnego dokładnie wymieszaj,dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Do drugiej części twarożku dodaj starte białka na drobnych oczkach tarki,startą rzodkiewkę na grubych oczkach 2 łyżki jogurtu naturalnego wymieszaj, dopraw do smaku.
    Pozostały jogurt wymieszaj z serkami topionymi ,dodaj pokrojoną w kostkę szynkę ,przemieszaj .
  • 2. Bochenek chleba podziel na trzy części na pierwszą wyłóż pastę z serków topionych i szynki równomiernie rozprowadź, przykryj drugą częścią chleba,następnie wyłóż pastę z ogórka,żółtek i zieleniny znów równomiernie rozprowadź,przykryj ostatnią częścią chleba,na wierzch wyłóż pastę z rzodkiewek i białek równomiernie rozprowadź,posyp startym żółtym serem i udekoruj warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować