Chlebowy torcik śniadaniowy z twarożkiem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotuj w wodzie na twardo,przestudź,następnie obierz ze skorupki i oddziel żółtka od białek.
Twarożek podziel na dwie części do pierwszej dodaj starte na drobnych oczkach tarki żółtka ,pokrojonego w kostkę ogórka,posiekany koperek i szczypiorek 2 łyżki jogurtu naturalnego dokładnie wymieszaj,dopraw do smaku solą i pieprzem.
Do drugiej części twarożku dodaj starte białka na drobnych oczkach tarki,startą rzodkiewkę na grubych oczkach 2 łyżki jogurtu naturalnego wymieszaj, dopraw do smaku.
Pozostały jogurt wymieszaj z serkami topionymi ,dodaj pokrojoną w kostkę szynkę ,przemieszaj .
2.Bochenek chleba podziel na trzy części na pierwszą wyłóż pastę z serków topionych i szynki równomiernie rozprowadź, przykryj drugą częścią chleba,następnie wyłóż pastę z ogórka,żółtek i zieleniny znów równomiernie rozprowadź,przykryj ostatnią częścią chleba,na wierzch wyłóż pastę z rzodkiewek i białek równomiernie rozprowadź,posyp startym żółtym serem i udekoruj warzywami.
Komentarze