TORCIK ŚMIETANOWY Z OWOCAMI

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Biszkopt, ubita śmietana i owoce to połączenie idealne

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 6 jajek
    15 łyżek mąki
    15 łyżek cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    masa:
    2 kubki po 330 ml śmietany 30%
    cukier puder do smaku
    dodatkowo:
    2,5 szklanki posiekanych orzechów w karmelu
    plus:
    200 g malin
    250 g borówek amerykańskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty

Torcik śmietanowy z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Białka ubijamy nasztywno, dodajemy po jednym żółtku, ciągle miksujemy. Stopniowo dodajemy cukier , dalej miksując
    * Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy stopniowo do ciasta, mieszając łyżką, nie miksując.
    * Ciasto przelewamy do formy o śr. 25 cm, pieczemy 25 minut. Studzimy. Przekrajamy na 3 równe blaty.
    * Kremówki ubijamy na sztywno .. Dosładzamy cukrem pudrem do smaku.
    * Każdy blat nasączamy lemoniadą.
    * Masę dzielimy na 3 części. Jedną częśc wykładamy na jeden blat, przykrywamy kolejnym, wykładamy kolejna porcje masę, przykrywamy ostatnim blatem. Smarujemy boki i wierzch masą, zostawiając trochę na ozdobienie.
    *Boki obsypujemy orzechami w karmelu. Na wierzch dajemy borówki i maliny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować