Torcik śmietanowo malinowy

0 (0 ocen)

Kiedy byłam mała babcia robiła konfitury z malin a potem używała je do tortu tęsknie za tym smakiem i sama próbuje go znaleźć

Składniki:

  • 4 jaja
    4 łyżki maki tortowe
    4 łyżki maki ziemniaczanej
    kakao 2 łyżki
    cukier 100 gram
    Śmietana 30% 800 gram
    krem malinowy śmietanowy 1 sztuka
    cukier puder 1 łyżka do śmietany

Torcik śmietanowo malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Torcik 1. Ubijam osobno żółtka z cukrem oraz białką łącze razem i delikatnie mieszam wychodzi taki puszek. Dodaje mąkę tortowa i mieszam dodaje mąkę ziemniaczaną i też mieszam kakao dodaje na samym końcu . Piekę 30 minut w 170 stopniach. Wyjmuje i stygnie potem ostudzony kroje w poprzek wychodzą dwa krążki . Śmietanę 400 gram ubijam z 1 łyżką cukru pudru dodaje 1 śmietan fixy i miksuje Ta masa idzie do środka tortu nie cała trochę zostawiam na udekorowanie góry tortu . Ubijam śmietanę 400 gram z kremem malinowym , masa idzie na gór i boki . Posypuje stertą czekoladą mleczną na górę tortu Boki dekoruje biała czekolada startą . Śmietaną dekoruje górę tortu . Gotowe :) Tortownica 26 cm

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy