Torcik serowy

4.5 (173 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Torcik serowy wspaniały na wszystkie okazje !!!

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto I
    20 dag masła roślinnego
    30 dkg mąki
    3 żółtka
    1/2 szkl cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa serowa
    85 dag sera- mielonego 3x
    1i 1/2 szklanki cukru
    1 łyżka mąki kartoflanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    7 jajek
    dżem brzoskwiniowy
    Krem
    1/2 litra mleka
    3 żółtka
    1 jajko
    10 łyżek cukru
    cukier waniliowy
    1i 1/2 łyżki mąki kartoflanej
    Polewa
    1/2 kostki margaryny
    5 łyżek cukru pudru
    3 łyżki kakao
    2 łyżki wody
    1 łyżka żelatyny
    5 łyżek kwaśnej śmietany 18%
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Serniki Torty Placek Desery

Torcik serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto I

    Zarobić ciasto i podzielić na 2 części, jedną część wyłożyć na blaszkę i piec 15 minut, drugą też wyłożyć na blaszkę ułożyć dżem morelowy na to masę serową i piec 1 godzinę .

    Masa serowa

    Utrzeć ser, żółtka i cukier na końcu dodać mąkę i pianę, wymieszać. Wyłożyć ser na ciasto z dżemem brzoskwiniowym .

    Krem

    Ugotować budyń po ostudzeniu zmiksować z 1 kostką masła, krem wyłożyć na ser, przykryć upieczonym ciastem. Na wierzch polewa.

    Polewa

    W wodzie rozpuścić żelatynę, cukier, kakao, margarynę i rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia wszystkich składników. NIE DOPUŚCIĆ DO ZAGOTOWANIA, po przestudzeniu (lekko ciepła) dodać po 1 łyżce śmietany, wymieszać i wylać na placek.

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować