Torcik serowo bananowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.spód: Ciasteczka mielimy na piasek, łączymy z masłem oraz migdałami i wykładamy spód okrągłej tortownicy, ugniatamy.
Banany kroimy w plasterki i polewamy sokiem z cytryny.
Galaretkę dokładnie rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody, studzimy. Kiedy zacznie tężeć łączymy z serem za pomocą blendera (miksera) na gładką masę. Masa będzie płynna więc odstawiamy ją do lodówki na około 15-20 min, aż zacznie tężeć i wylewamy na spód.
Na masie serowej układamy pokrojone banany.
Drugą galaretkę rozpuszczamy w około 350 ml gorącej wody, studzimy. Gdy zacznie tężeć wylewamy na banany. Sernik schładzamy w lodówce, najlepiej zostawić na kilka godzin. :) Smacznego!
Komentarze