Rewelacyjny w smaku, atrakcyjny wizualnie i prosty w wykonaniu - sernik, który stał się torcikiem. Bardzo lubię jeden z serników Dorotki (dorota w - Sernik z kubusiowym budyniem) i przygotowując ten sernikowy torcik zainspirowałam się jej przepisem. "Odchudziłam" troszkę ciacho, zastępując cukier ksylitolem. Zwykłą mąkę zastąpiłam orkiszową, która zawiera gluten łatwiej przyswajalny przez nasz organizm. Dzięki tym zabiegom sernik stał się troszkę lżejszy. Jednak przy dekoracji "zaszalałam" z polewą czekoladową, ale w końcu to torcik! Polecam gorąco :)
5 (199 ocen)
Porady
Nie wolno zdejmować obręczy dopóki nie schłodzimy porządnie ciasta, bo budyń może wypłynąć. W wersji mniej uroczystej można zrezygnować z polewy. Mąkę orkiszową można zastąpić zwykłą pszenną, a ksylitol cukrem.
Komentarze