Torcik prince polo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Odstawić.
Żółtka oddzielić od białek, ubić na sztywną pianę. Następnie dodać cukier, po jednym żółtku i miksować na wolnych obrotach. Na koniec dodawać po łyżce mąki z proszkiem i kakao. Dokładnie wymieszać. Przelać ciasto na tortownicę i piec ok. 35 min. Wszystko zależy od wielkości piekarnika i blachy.
Wkładka z Prince Polo: Białka ubić, pod koniec ubijania dodać po łyżce cukru. Prince Polo pokroić na kawałeczki i dodać do piany razem z orzechami i kokosem. Delikatnie wymieszać i przelać do blaszki. Piec ok 25 min.
Masa budyniowa: Odlać 1/2 szklanki mleka i wymieszać w nim budyń. Resztę mleka zagotować z cukrem. W trakcie, gdy mleko będzie się gotowało wlać przygotowany budyń i intensywnie mieszać, aż powstanie gęsta masa. Odstawić do wystygnięcia.
Wodę ugotować w czajniku, wlać do połowy szklanki i wsypać saszetkę kawy. Studzić.
Masło zmiksować, aż będzie puszyste i dodać po łyżce budyniu. Na koniec wlać wystudzoną kawę. Wszystko razem wymieszać na idealną masę.
Biszkopt przekroić na pół. Na dnie blaszki położyć jeden placek następnie masę, potem wkładkę prince polo znowu masę i drugi biszkopt. Resztą masy posmarować dookoła i obsypać skruszonym prince polo z wiórkami kokosowymi. Na wierzch wylać roztopioną czekoladę.
Smacznego!
Porady
Można upiec dwa biszkopty zamiast jednego i przekroić je. Wtedy będziemy mieli 4 blaty biszkoptowe a w środek wkładkę z prince polo.
Komentarze