Torcik Pavlova

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ulubione ciasto moich dzieciaków i nie ukrywam moje też ... znika najszybciej ze wszystkich ciast :)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BEZA:

    6 białek
    300 g drobnego cukru
    1 łyżeczka octu
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

    PONADTO:

    400 ml śmietany 30%
    2 śmietan-fixy
    truskawki
    borówki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Torcik pavlova - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno.
  • 2. Stopniowo dodawać cukier, nadal ubijając.
  • 3. Do ubitej bezy dodać ocet oraz przesianą mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać szpatułką.
  • 4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
  • 5. Bezę przełożyć do rękawa cukierniczego , odciąć końcówkę worka.
  • 6. Masą bezową wypełnić 2 okręgi o średnicy ok 19 cm.
  • 7. Suszyć w piekarniku nagrzanym do 100 stopni ok 90 min. Wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
  • 8. Owoce umyć, osuszyć. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki.
  • 9. Śmietanę ubić ze śmietan-fixem na sztywno. Przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
  • 10. Na blat bezowy wyłożyć połowę kremu śmietankowego, ułożyć owoce.
  • 11. Przykryć kolejnym blatem, wyłożyć resztę kremu i pozostałe owoce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować