Torcik orzechowo-bezowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis mam od kolegi z pracy. Tort robię na rodzinne imprezy. Jest najlepszy na drugi dzień.

Składniki:

  • ● 100 ml spirytusu
    ● 35 dag mielonych
    orzechów włoskich
    ● 4 krążki bezowe
    (jeśli duże, składniki
    podwajamy) ● 6 jajek
    ● 1 szkl. cukru
    ● cukier waniliowy
    ● kostka masła
    ● 2 kostki margaryny

Torcik orzechowo-bezowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy, dodając cukry, a następnie po jednym żółtku.
  • 2. Masło ucieramy z margaryną. Dodajemy masę jajeczną i orzechy (trochę zostawiamy do dekoracji). Powoli, aby masa się nie zwarzyła, wlewamy spirytus. Mieszamy.
  • 3. Krążki bezowe przekładamy masą. Smarujemy boki i wierzch, posypujemy orzechami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Komentarze

Podobne przepisy