Torcik naleśnikowy z mięsem, szpinakiem i serem żółtym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Czy zawsze tort musi sięnam kojarzyć z biszkoptem i masą? Otóż nie! Z naleśników, mięsa i szpinaku też można :) I wspaniale smakuje...

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Naleśniki:

    1 szkl. mleka
    1 szkl. wody mineralnej
    2 szkl. mąki
    1 jajo
    sól
    cukier
    olej

    Farsz mięsny:

    25 dag mięsa mielonego
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    sól
    pieprz
    papryka mielona słodka
    bazylia

    Farsz szpinakowy:

    30 dag szpinaku mrożonego
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    3 łyzki śmietanki 30 %


    20 dag sera żółtego
    ketchup
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Torcik naleśnikowy z mięsem, szpinakiem i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie. Upiec naleśniki.
  • 2. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni. Do cebuli dodać czosneki mięso mielone. Kiedy się usmaży wlać przecier pomidorowy. Przyprawić solą, pieprzem,
  • 3. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej.
  • 4. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni. Do cebuli dodać rozmrożony i odsączony szpinak przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętymi przez praskę. Chwilę podsmażyć. Na koniec dodać śmietankę.
  • 5. Smarować naleśniki wnastępującej kolejności: naleśnik-mięso-ser żółty-naleśnik-szpinak-ser żółty- aż do wyczerpania składników.
  • 6. Na wierzchu powinien być naleśnik.
  • 7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 30 min. 10 min przed końcem wierzch posypać żółtym serem.
  • 8. Podawać gorące, polane ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować