Torcik naleśnikowy z kremem malinowo-budyniowym na boże narodzenie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Z podanych składników miksujemy gładkie bez grudek ciasto.
2.Smażenie: Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cieniutkie naleśniki do zrumienienia z obu stron.
3.Krem malinowy: budyń rozpuszczamy w połowie zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy, a następnie wlewamy wcześniej rozpuszczony budyń. Gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń studzimy. Ucieramy margarynę z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo zimny budyń i ucieramy aż krem będzie puszysty. Dodajemy maliny i ucieramy.
4.Krem budyniowy: budyń rozpuszczamy w połowie zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy, a następnie wlewamy wcześniej rozpuszczony budyń. Gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń studzimy. Ucieramy margarynę z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo zimny budyń i ucieramy aż krem będzie puszysty.
5.Składanie: Składamy torcik następująco naleśnik, krem malinowy, naleśnik, krem budyniowy i tak do wyczerpania składników. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dekorujemy torcik. Dekorujemy cukrowymi słodyczami. Przed podaniem chłodzimy. Gotowe!
Komentarze