Torcik na zimno z soku i delicji

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Propozycja na deser bez pieczenia w formie torcika. Masa z soku typu ,,Kubuś'' z delicjami. Słodko i pysznie i do tego nie wymaga pieczenia. Taki deser uda się każdemu.

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na masę:
    1 sok pomarańczowy ,,Kubuś'' ( 1 litr )
    3 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy )

    Dodatkowo:
    1 opakowanie ulubionych delicji ( około 20 dag )
    2 kostki czekolady mlecznej
    2 kostki czekolady białej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Sok

Torcik na zimno z soku i delicji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa z soku: W połowie soku rozpuszczamy budynie, pozostały sok zagotowujemy, wlewamy rozpuszczone budynie i zagotowujemy do zgęstnienia cały czas mieszając.
  • 2. Składanie: Tortownicę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową, na dno wykładamy delicje, wlewamy lekko przestudzoną masę z soku i studzimy, następnie na wierzchu również układamy delicje lekko wciskamy je w masę. Torcik wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc.
  • 3. Podanie: Czekolady ścieramy na tarce i dekorujemy torcik, kroimy i podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Torcik można pokroić na 8 porcji. Gdy torcik zbyt długo postoi to delicje na spodzie bardzo miękną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Delicje Soki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować