Torcik na zimno z musem brzoskwiniowym

0 (0 ocen)

Delikatny i orzezwiajacy z pysznym musem brzoskwiniowym idealny na upalne dni.

Składniki:

  • Spod ciasteczkowy:
    200 gr herbatnikow
    120 gr masla

    Masa serowa:
    500 gr serka mascarpone
    400 ml smietany do ubicia 30%
    100 gr cukru pudru
    3 lyzeczki zelatyny
    1/3 szklanki wody

    Mus brzoskwiniowy:
    1 kg brzoskwin (obranych)
    1 galaretka brzoskwiniowa
    3 lyzki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik na zimno z musem brzoskwiniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka miksujemy i laczymy z roztopionym cieplym maslem,taka ciasteczkowa masa wykladamy dno blaszki wylozonej papierem do pieczenia.
    Bita smietane ubijamy na sztywno,dodajemy cukier puder i serek mascarpone oraz ostudzona zelatyne rozpuszczona w 1/3 szklanki goracej wody.gotowa mase wykladamy na mase ciasteczkowa i wkladamy do lodowki na okolo 1 godzine.W miedzyczasie brzoskwinie pozbywamy pestek i skorki i kroimy na drobne kawaleczki ,dodajemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu zeby lekko zmiekly(ok. 10') po czym miksujemy blenderem na jednolita mase i dodajemy galaretke,mieszamy do rozpuszczenia sie galaretki.Gotowy mus wylewamu na mase serowa i ponownie kladziemy do lodowki zeby stezal( okolo godzine)

Porady

Swieze brzoskwinie mozna zastapic tymi z puszki.W tym przypadku brzoskwinie miksujemy blenderem odrazu i podgrzewamy tak zeby galaretka mogla sie dobrze rozpuscic.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować